CHRIS WADDELL. ONE REVOLUTION (Ascensió al Kilimanjaro)

Videoblog

wadellChris Waddell era una jove promesa de l'esqui del Middlebury College, quan al 1988 un accident d'esquí el va deixar paralitzat de cintura cap avall. Decidit a tornar a les pistes, va començar a esquiar en monoesquí aproximadament un any després. Poc més de dos anys més tard, Waddell va ser nomenat a l'Equip d'Esquí EUA de discapacitats.

Es va convertir en l'esquiador masculí més condecorat en la història paralímpica, guanyant dotze medalles en quatre jocs, i va estar un total d'11 anys en l'Equip d'esquí paralímpic dels EUA. És un dels pocs esportistes que ha guanyat una medalla tant a l'estiu com als jocs d'hivern. A la tardor de 2009, Waddell es va convertir en el primer paraplègic en fer el cim del Kilimanjaro sense ajuda, i el 2010, va ser admès al Saló de la Fama Paralímpic i al Saló de la Fama d'esquí i snowboard dels EUA.

Waddell ha estat nomenat heroi no reconegut de la compassió pel Dalai Lama i ha aparegut en nombroses publicacions, incloent la revista Outside, Skiinig, Ski, National Geographic Explorer, i la revista People, que el va nomenar un de "Les 50 persones més belles del món." Ell també ha aparegut a Dateline i Oprah.

A més del seu treball amb els Jocs Paralímpics i el Comitè Paralímpic Internacional, Waddell ha trobat l'èxit com orador motivacional. Waddell parla de la capacitat de recuperació de la condició humana, amb temes que van des del lideratge a l'adversitat de la qualitat de vida.

Sota el nom "One Revolution" s'amaga la seva darrera aventura. L'ascensió al Kilimanjaro en un tricicle especialment adaptat per la ocasió. Aquesta experiència ha quedat recollida en un DVD sota el mateix nom i a la seva web: www.one-revolution.com.

[problemes per veure el vídeo? Fes clic aquí]

Ingrés mínim vital

23 Jun 2020 Guies pràctiques

Es tracta d’una prestació no contributiva fruit d'un dret subjectiu de les persones en situació de...

Coronavirus

20 Jun 2020 Guies pràctiques

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de virus que produeix en les persones una malaltia infecciosa...

Llei de Dependència

11 Jun 2012 Guies pràctiques

La Llei 39/2006, de 14 de desembre de 2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones...