Videoblog

Videoblog

Videoblog

Aquest apartat pretén ser un recull d'aquelles històries commovedores, de superació personal, de lluita, en que la discapacitat es troba present. Veiem com, tot i la discapacitat, l'ésser humà és capaç de fer-hi front i aconseguir les fites que es proposa.

Si desitgeu fer algun suggeriment sobre alguna història que hi conegueu i que us agradaria que aparegués, podeu fer les vostres aportacions al fòrum.

Karl DimachkiDarrerament estan molt de moda els programes que cerquen el talent de la gent per la música, el teatre o la dansa. Gràcies a aquests programes i als seus càstings, ja sigui a Espanya, Xina, Estats Units o Australia per posar exemples, coneixem a persones que tot i les seves limitacions, congènites o adquirides, s'enfronten a les seves traves per aconseguir el seu somni.

Aquest és el cas que ens ocupa, el que va succeir el passat 31 d'agost quan un aspirant de la versió australiana de Factor X va aconseguir fer somriure i plorar al jurat del programa, que comptava amb Ronan Keating i Natalie Imbruglia, entre d'altres.

kleimanTé 36 anys i és un discjockey famós a València. Pascal és un nen de la talidomida. Aquesta droga, que es va començar a fer servir als anys 50 per a tractar a les dones embarassades, ha provocat greus lesions als fetus. Unes 10.000 persones van patir greus malformacions, com Pascal Kleiman, que va néixer sense braços.

Malgrat aquesta limitació es va llicenciar en Dret a Toulouse i actualment treballa com a discjockey fent servir els seus peus per jugar amb els vinils, pujar els amplificadors,...

elwainJason McElwain va néixer l'1 d'octubre de 1987 a Rochester, un suburbi de Nova York. Des de petit va mostrar gran passió pel basquet, així que a ningú va estranyar que a l'entrar a l'institut s'apuntés als Trojans, l'equip de bàsquet del centre.

dutoitLes aigües del riu Guadalquivir van viure aquest passat diumenge un fet esportiu i humà digne d'entrar a la història de la superació humana. Una nedadora de 24 anys aconseguia la mínima marca necessària per anar als Jocs Olímpics de Pekin a la prova de 10 km en aigües obertes.

Fins aquí res d'estrany, excepte la sensació que envaeix a qualsevol persona sobre la impossibilitat que dona nedar 10.000 metres en un riu o fins i tot al mar. Però si a aquest gest s'afegeix que qui el porta a terme va perdre la cama i neda amb només una de les seves extremitats, aquest gest arriba a dimensions d'heroicitat.

greenbergEl cas de Brooke Greenberg és insòlit dins de la medicina. Va néixer a Baltimore fa 17 anys però mai ha arribat a créixer més enllà de la seva mida de nadó. Segons un grup d'investigadors, el seu petit cos podria contenir la clau per comprendre per què envelleix l'ésser humà.

Els problemes de desenvolupament de Brooke són extrems. Pesa uns 7 quilos, no fa més de 75 centímetres d'alçada, encara conserva les seves dents de llet i no ha aconseguit encara començar a parlar. Però, ja ha patit malalties pròpies d'un adult, com infarts, dificultats respiratòries i úlceres.

Ingrés mínim vital

23 Jun 2020 Guies pràctiques

Es tracta d’una prestació no contributiva fruit d'un dret subjectiu de les persones en situació de...

Coronavirus

20 Jun 2020 Guies pràctiques

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de virus que produeix en les persones una malaltia infecciosa...

Llei de Dependència

11 Jun 2012 Guies pràctiques

La Llei 39/2006, de 14 de desembre de 2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones...