Amb cinc anys aprenen la Llengua de Signes observant la seva companya sorda.

Notícies - Societat

Ingrés mínim vital

23 Jun 2020 Guies pràctiques

Es tracta d’una prestació no contributiva fruit d'un dret subjectiu de les persones en situació de...

Coronavirus

20 Jun 2020 Guies pràctiques

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de virus que produeix en les persones una malaltia infecciosa...

Llei de Dependència

11 Jun 2012 Guies pràctiques

La Llei 39/2006, de 14 de desembre de 2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones...

La natura és sàvia i els nens més. Els alumnes d'una escola de Sevilla han demostrat que hi ha coses que s'aprenen gairebé sense esforç. Ells han après a utilitzar la llengua de signes després de l'arribada d'una nova companya sorda. En temps rècord han après a comunicar-se amb ella observant-la a ella i a la seva intèrpret.

Tots coneixen bé a Natàlia a la escola sevillana del Bon Pastor. Els seus companys de classe, de cinc anys, diuen que Natàlia és "bona i amiga de tots". Cap destaca que és sorda. Els companys de Natàlia la han acollida com una més, tant que han après a utilitzar el llenguatge de signes, simplement observant les converses entre Natàlia i Rocío, la seva intèrpret.

La Junta d'Andalusia no paga els 800 euros mensuals que cobra Rocío. És la mare de Natàlia qui assumeix la despesa. L'Executiu andalús proposa o que ho pagui la escola de Natàlia o que assisteixi a una escola especialitzada.

No obstant això, Natàlia, als seus cinc anys té clar que no vol canviar d'escola. Està molt bé amb els seus actuals companys.

[Font: Informativos Telecinco. 4 de novembre de 2010]