La pressió social força la dació en pagament d'una parella a Figueres.

Notícies - Societat

Ingrés mínim vital

23 Jun 2020 Guies pràctiques

Es tracta d’una prestació no contributiva fruit d'un dret subjectiu de les persones en situació de...

Coronavirus

20 Jun 2020 Guies pràctiques

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de virus que produeix en les persones una malaltia infecciosa...

Llei de Dependència

11 Jun 2012 Guies pràctiques

La Llei 39/2006, de 14 de desembre de 2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones...

La família va posar a la venda, sense èxit, dues propietats per a comprar una casa adaptada a la cadira de rodes. El matrimoni continua vivint a la seva llar pagant un lloguer de 900 euros.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca en les comarques de Girona ha aconseguit aturar aquest migdia l'inici d'una execució hipotecària que hauria portat al desnonament d'una parella de Figueres amb minusvalidesa física.

L'acord, signat entre la parella i l'entitat bancària, el banc Santander, consisteix en què l'entitat es queda amb les propietats hipotecades i la parella pot seguir vivint en règim de lloguer en un dels habitatges.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de les comarques de Girona ha aconseguit que el banc acceptés la signatura de dació en pagament retroactiva, el que significa en aquest cas que el banc es queda les tres propietats de la parella, però deixa que es quedin a casa de lloguer.

"QUE LA GENT VEGI QUE AIXÒ COMENÇA A DONAR RESULTATS POSITIUS"

La portaveu de la Plataforma, Marta Fora, ha mostrat la seva satisfacció i ha animat a la resta d'afectats a reclamar. Segons ella "les caixes, les administracions, tenen una responsabilitat molt gran en aquesta problemàtica que no estan assumint, pensem que una de les formes de fer front a aquesta situació tan injusta és que la gent ens ajuntem i ens defensem".

"Hi ha molta gent que no s''està defensant, a poc a poc aquesta gent està començant a despertar, i d'això es tracta, que la gent vegi que això comença a donar resultats positius", ha afegit.

La parella va signar una hipoteca pont, amb la intenció de vendre dues propietats, un local i un pis que tenien per comprar una casa adaptada, ja que ella va en cadira de rodes, però en no poder vendre-les, la parella no va poder fer front a les quotes hipotecàries.

Després de la signatura aquest matí davant notari, ara s'enfronten a la vida sense deutes pendents però amb un lloguer mensual de 900 euros.

[Font: el Periódico de Catalunya. 5 de desembre de 2011]